Известие

Collapse
No announcement yet.

странен проблем със съединителя на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги и аз да споделя моят опит с подобен проблем.
    Значи става въпрос за 2,4JTD и както си карах, така с всяко натискане на педала той започна да потъва лека-полека докато накрая остана в най-долно положение.
    Съответно скоростите не се превключваха.
    След като го върнах на ръка в горно положение всичко се оправи за 2-3 дена, след което отново проблема се появи.
    Оказа се че има теч от пробката за обезвъздушване на долния цилиндър за съединителя (беше разхлабена). Теча беше минимален и се видя чак след оглед на самия цилиндър.
    След обезвъздушаване и затягане на въпросната пробка вече над 15хил. км нямам проблеми.

Comment

колега или имаш теч или помпата на съединителя тази на педала и аз имах същия проблем смених я 50 лв и рахат аре със здраве

Comment

Ей така днес ми дойде нещо наум. Не за друго ами защото за пореден път ми се появи свободното ходче на съединителя. Има ли вариант да връща по малко течност горе в казанчето ??? Би трябвало да има някакво клапанче което да пропуска течност от казанчето към системата на съединителя. Тези теории по-горе за заминаваща помпичка на педала малко не ми се връзват при положение, че утре сутрин педала ще е пак със стегнат ход още от начало. Не знам какво представлява точно, но най-вероятно е някакво буталце с О пръстени за уплътнение. Че си мисля ако вземат да изтърват по малко течност как аджеба след като поседи се опрая ей така сама. Иначе се натиска съвсем меко и мазно и си отделя баш както требе - горе.
        ----------------------
        156 SW 1.8TS 07.2001
        Fiat Tipo 1.4Mi
        ----------------------

Comment

Аз искам да попитам и тук, че в раздела за 145/146 никакъв отговор не получавам. Става дума за 156 2.4 136кс. Таа съединителя отделя много високо, почти на края и почти моментално. В един момент не отделя, а в следващия е готова да загасне и почти не може да се кара на полусъединител. Как мислите, заминал ли е?
          www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
            Аз искам да попитам и тук, че в раздела за 145/146 никакъв отговор не получавам. Става дума за 156 2.4 136кс. Таа съединителя отделя много високо, почти на края и почти моментално. В един момент не отделя, а в следващия е готова да загасне и почти не може да се кара на полусъединител. Как мислите, заминал ли е?
            Почти 100% сигурно.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Вкарваш 3, дърпаш ръчната и ако не тръгне да ти гасне колата до средата на педала, а почнеш да чуваш шумове и стържене - съединител
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

Working...
              X